Zalm terug-in-de-pan
Aantal personen: 4
Ingrediënten
250 g Noorse zalm
15 g groen van knoflook
10 g groene en 10 g. rode paprika
5 g zoete saus van gegist meel
30 g suiker
10 g bonensaus
1 ei
10 g zout
10 g gefermenteerde sojabonen
3 g azijn
3 g chiliolie
5 g groene ui
3 g gember
2 g knoflook
3 g gemalen peper
10 g aardappelmeel
Bereiden
- De Noorse zalm in reepjes snijden, zout, peper, zetmeel en ei toevoegen.
- Goed vermengen en 10 minuten laten staan.
- De groene en rode paprika in blokjes snijden, het knoflookgroen in reepjes snijden, de groene ui, gember en knoflook fijnhakken.
- Wat olie in een verwarmde wok doen, de zalm frituren tot deze diepbruin van kleur is.
- De zalm uit de pan nemen.
- Nog wat olie in de verwarmde wok doen en gefermenteerde sojabonen toevoegen.
- Deze fruiten tot het aroma vrijkomt. Daarna de bonensaus, groene ui, gember, knoflook, zoete
saus van gegist meel en een beetje water toevoegen.
- Zout, suiker, azijn, zalm en andere
ingrediënten toevoegen en de chiliolie erover schenken, warm laten worden en het gerecht uit de
pan scheppen.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Koolvisfilet met broccoli en linzen
Schol-garnalen schotel
Spaghetti met zalm en prei-tomatensaus
Kabeljauw met jeneverbessen
Noorse witte heilbot uit de wok