Zalm terug-in-de-pan
Aantal personen: 4
Ingrediënten
250 g Noorse zalm
15 g groen van knoflook
10 g groene en 10 g. rode paprika
5 g zoete saus van gegist meel
30 g suiker
10 g bonensaus
1 ei
10 g zout
10 g gefermenteerde sojabonen
3 g azijn
3 g chiliolie
5 g groene ui
3 g gember
2 g knoflook
3 g gemalen peper
10 g aardappelmeel
Bereiden
- De Noorse zalm in reepjes snijden, zout, peper, zetmeel en ei toevoegen.
- Goed vermengen en 10 minuten laten staan.
- De groene en rode paprika in blokjes snijden, het knoflookgroen in reepjes snijden, de groene ui, gember en knoflook fijnhakken.
- Wat olie in een verwarmde wok doen, de zalm frituren tot deze diepbruin van kleur is.
- De zalm uit de pan nemen.
- Nog wat olie in de verwarmde wok doen en gefermenteerde sojabonen toevoegen.
- Deze fruiten tot het aroma vrijkomt. Daarna de bonensaus, groene ui, gember, knoflook, zoete
saus van gegist meel en een beetje water toevoegen.
- Zout, suiker, azijn, zalm en andere
ingrediënten toevoegen en de chiliolie erover schenken, warm laten worden en het gerecht uit de
pan scheppen.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Vispalet in witbier (4 pers)
Gebakken scholfilets met citroenmayonaise
Zarzuela II
Stoofpotje van vis
Mossel-eenpansgerecht